06-28 53 66 94 info@focus-coaching.nl

Het gaat niet zoals je wil, je ervaart stress, je bent niet gelukkig. Je wil verandering, meer geluk. Ervaar hoe je dat kan bereiken.

9

De kracht om te veranderen

Op je werk of privé zit je in een situatie waarin je je niet prettig voelt. Je gaat tegen je gevoel in, ervaart stress. Je bent moe of moedeloos. Zit je vast in een patroon. Je weet niet wat je er aan kan doen. Je ziet geen oplossing voor je situatie of hebt er de energie niet voor om iets te veranderen. Dat kan anders! Je hebt de oplossing in je. Samen gaan we nieuwe mogelijkheden vinden waardoor je weer of meer in je kracht komt te staan. Je gaat zien en ervaren wat daarvoor nodig is en hoe je het gaat aanpakken. Je krijgt nieuwe inzichten en ziet oplossingen. Je gaat meer ontspanning, rust en geluk ervaren. 

9

Oplossingen, nieuwe inzichten

Heb je te lang te veel van jezelf gevraagd? Zit je vast in een patroon? Zie je geen oplossing voor je situatie? Je hebt het in je om te veranderen, je gaat zien en ervaren wat daarvoor nodig is en hoe je het gaat aanpakken. 

9

Ontspanning, rust

Op je werk op privé zit in een situatie waarin je je niet prettig voelt. Een situatie die tegen je gevoel ingaat. Je ervaart stress. We zoeken samen naar oplossingen en hoe je er het beste mee om kan gaan. Je gaat meer ontspanning en rust ervaren.

9

Loslaten

Heb je te maken (gehad) met verlies, tegenslag, een trauma? Belemmeren pijn, verdriet of oude wonden je in je functioneren en levensgeluk? We gaan samen werken aan heling.

"Ik help je om de weg naar verbetering van je situatie in te slaan. Ik bied je de ondersteuning die jij onderweg nodig hebt."

Je wil gelukkig zijn!

Je wil volop in het leven staan, kunnen stralen en zijn wie je echt bent. Je wil vol energie en zelfvertrouwen jouw leven leven. Maar het gaat niet zoals je wil. Het is soms een chaos in je hoofd. Je komt tijd en ruimte tekort voor jezelf. 

Misschien heb je veel meegemaakt en zit dat je nog in de weg of misschien gebeurt er (te) veel op dit moment. Je voelt elke dag onrust, je bent vaak moe en reageert daardoor niet zoals je wil. Je voelt dat je wordt geleefd. Je voelt je anders en onzeker en je twijfelt aan jezelf. Je wil dit veranderen, je wil zelf weer de regie nemen en in je kracht staan. Je verlangt naar meer rust en meer balans in je leven maar je weet niet goed hoe je dit moet doen of waar je moet beginnen.

Daarom ben je hier. Je wil met jezelf aan de slag omdat jij het jezelf gunt om gelukkiger en sterker te worden. Je wil weten wat je belemmeringen zijn en hoe je hiermee om kan gaan. Je wil oplossingen, je wil jezelf beter te leren kennen en je bent gemotiveerd om aan de slag te gaan. 

Boek direct een sessie

De eerste sessie is inclusief een gratis intake

Ervarings- en oplossingsgerichte methodiek

Coaching met paarden is een ervarings- en oplossingsgerichte methode en daarom juist zo krachtig. Niet praten over dingen maar aan den lijve voelen en ervaren. De inzichten die je op deze manier opdoet komen op een dieper niveau binnen. Je bent tijdens de sessie lekker in de buitenlucht, samen met bijzondere en gevoelige dieren. Hierdoor ga je gemakkelijker kunnen ontspannen en kom je sneller bij jezelf.

Door het uitvoeren van activiteiten met de paarden wordt snel duidelijk welke thema’s er spelen. In een emotioneel veilige omgeving ga je experimenteren met ander gedrag en andere overtuigingen. Door de reactie van het paard op jou ga je ervaren wat de effecten zijn van jouw houding, intenties, overtuigingen en gevoelens. Een paard oordeelt daarover niet. Ook ik benader alles wat zich voordoet in een sessie op een open en oordeelloze manier. 

Ik geef objectief aan je terug wat ik zie wat het paard doet en stel hierover vragen die aanzetten tot reflectie en bewustwording. Door het reflecteren hierop, het ervaren en bewust worden van patronen van wat nog onbewust was, ga je antwoorden en oplossingen vinden. De inzichten die je opdoet kun je direct toepassen in verschillende situaties in je leven. Je komt meer in je kracht te staan, Je gaat meer succes en meer geluk ervaren!

Je krijgt nieuwe inzichten waarmee je jouw situatie daadwerkelijk kan verbeteren. Je komt meer kracht in je kracht te staan, krijgt meer zelfvertrouwen en je gaat meer geluk ervaren.

Je komt meer in je kracht te staan.

Je leert jezelf beter kennen. Je weet waar je krachten, je kwaliteiten, uitdagingen en kansen liggen. Je krijgt meer zelfvertrouwen en staat positiever in het leven. Je ervaart meer geluk.

Je leert nieuwe vaardigheden en doet nieuwe inzichten op

Je gaat experimenteren met ander gedrag en andere overtuigingen. In de interactie met het paard ga je ervaren wat daarvan de effecten zijn en ontstaan er nieuwe inzichten en nieuw gedrag. 

Je vindt oplossingen en antwoorden

Je wordt je bewust van onbewuste patronen, overtuigingen, gedrag en emoties. Dankzij nieuwe inzichten ga je antwoorden en oplossingen vinden voor belangrijke vraagstukken in je leven.

Ervaringen van mijn klanten

Het paart weerspiegelt jezelf echt! Je ervaart wat de invloed is van je gedrag in de praktijk.

Celine, 49

Sociaal geograaf

Fijne informele sessie waar dingen als natuurlijk in elkaar overgingen. Veel inzichten opgedaan. Ik kreeg de rust en de tijd om mijn gevoelens te voelen en dingen op mijn eigen tempo te doen.

Ingrid, 56

Vertrouwenspersoon Jeugdzorg

Veelgestelde vragen

Ik ben bang voor paarden, wat nu?

Veel mensen hebben een natuurlijke aantrekkingskracht tot paarden maar ze zijn soms ook wel groot en indrukwekkend. Je hebt misschien gehoord dat ze kunnen bijten of trappen. Laat ik je gerust stellen. Paarden die goede ervaringen hebben met mensen, zoals de coachpaarden en pony’s waarmee wij werken, zijn zeer vriendelijk, betrouwbaar en mensgericht. Daarnaast houden wij nauwgezet de veiligheid in de gaten. Zowel de fysieke veiligheid als de emotionele veiligheid van mens en paard. 

Wat voor kleding en schoenen moet ik aantrekken?

Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden en of de activiteiten binnen of buiten plaatsvinden. Trek altijd gesloten schoenen aan, ook bij warm weer. En houdt met je kleding en schoeisel rekening met de temperatuur of de weersomstandigheden. Trek bij modderige omstandigheden bijvoorbeeld rubberen laarzen aan (met warme sokken) wanneer de coaching buiten plaatsvindt.

Waarom paarden?

Paarden zijn zeer intuïtieve dieren. Voor hun overleving moeten zij in staat zijn andere wezens te “scannen”. Paarden voelen bijzonder goed aan wie ze voor zich hebben en welke intenties of gevoelens er zijn. Door de reacties van het paard op ga je veel inzichten opdoen. Hoe communiceer je? Wat zijn je overtuigingen? Geloof je in jezelf? Het paard zal je dit laten zien. Als je bijvoorbeeld niet duidelijk genoeg communiceert zal het paard je niet begrijpen.

Je gaat met paarden experimenteren met andere overtuigingen, andere (non verbale) communicatie en met een ander gevoel. Je gaat ervaren wat daarvan het effect is. Dit kunnen echte eyeopeners zijn. Doordat je oplossingen gaat vinden en toepassen en de effecten daarvan ook lijfelijk gaat ervaren en voelen, zijn de inzichten de je opdoet dieper en hebben een groter en langduriger effect dan wanneer je er alleen over hebt nagedacht of over hebt gesproken. 

Is paardencoaching geschikt voor mij?

Ja natuurlijk! Paardencoaching is een geweldige manier om te groeien en oplossingen te vinden, geschikt voor iedereen. Je doet snel veel inzichten op en het is een leuke, bijzondere en leerzame ervaring. 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Samen bekijken we wat jouw wensen zijn en wat ik daarin voor je kan betekenen.