06-28 53 66 94 info@focus-coaching.nl

Leer elkaar beter kennen op een leuke manier. Doe verrassende inzichten op. Krijg meer begrip voor elkaar. Het effect is een betere samenwerking met meer resultaat.

9

Leer elkaar beter kennen en begrijpen

Je leert elkaar op een leuke en interactieve manier beter kennen. Je ontdekt andere kanten van elkaar. Krijg meer begrip voor elkaar. Je ziet elkaars talenten en waar je elkaar aanvult. 

9

Kom tot een betere samenwerking

Aan de hand van het uitvoeren van leuke activiteiten met de paarden ontdekken we dankzij de heldere feedback van de paarden hoe de communicatie en de samenwerking is. Vervolgens gaan we experimenteren met een andere aanpak. De resultaten zijn een echte eyeopener. Je ziet en voelt het verschil in positieve zin.

9

Bereik meer resultaat

Tijdens de sessie wordt zichtbaar waar jullie als team kunnen verbeteren op het vlak van communicatie en samenwerking. Ook worden mogelijk onjuiste of belemmerende overtuigingen helder. Jullie krijgen scherper in beeld waar de uitdagingen en mogelijkheden liggen. Er ontstaan nieuwe en verfrissende inzichten. Dankzij deze inzichten gaan jullie als team een beter resultaat kunnen bereiken. 

Ervaring met paarden is niet nodig. Er wordt naast de paarden gewerkt. 

Ervarings- en oplossingsgericht

Het team gaat samen met de paarden leuke en ludieke opdrachten uitvoeren. Er wordt snel duidelijk hoe er wordt gecommuniceerd en hoe er wordt samengewerkt in het team, wat de overtuigingen en gevoelens zijn. De paarden geven hierover directe feedback die in “clean language” wordt teruggekoppeld door de coaches. Het team gaat vervolgens experimenteren met een andere aanpak. Het zal verrassend zijn hoe anders de paarden hierop reageren. Het team doet hiermee waardevolle inzichten op die worden meegenomen naar de werkvloer. Het resultaat is een betere en prettigere samenwerking met meer begrip voor elkaar. 

Een team met begrip voor elkaar en kennis van elkaars kwaliteiten werkt fijner samen en komt tot betere prestaties.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder.” Een bekende uitdrukking waarin veel waarheid schuilt.

Velen zullen het wel herkennen: teams waar mensen elkaar mijden, waar niet goed wordt gecommuniceerd en waar op eilandjes wordt gewerkt. Niemand wordt daar echt blij van. Het goede nieuws is dat daarin verandering kan komen tijdens een teambuildingssessie met paarden.

Op een “out of the box” wijze gaan jullie activiteiten uitvoeren met de paarden. Je leert elkaar op een andere manier kennen. Talenten komen bovendrijven en vastgelopen betrekkingen kunnen worden vlotgetrokken. Je leert van en met elkaar en doet nieuwe inzichten op. Ook kunnen we kijken naar doelen die jullie als team willen behalen en hoe je daarbij bijvoorbeeld met klanten omgaat. Er is veel mogelijk. Ik werk tijdens een teambuildingssessie altijd samen met minimaal 1 andere gecertificeerde en ervaren coach, zodat er voor iedereen genoeg aandacht en ruimte is.. 

Tijdens een teambuildingssessie met paarden kunnen gevoelige thema’s worden aangeraakt. Wij zorgen daarbij voor een emotioneel veilige omgeving, waar er ruimte is voor alles wat zich aandient en iedereen zich gehoord kan voelen. We waarborgen dat iedereen op een prettige manier naar huis gaat. Samen met jullie gaan we er een leuke, interessante en leerzame ervaring van maken, waarbij ook zeker gelachen kan en mag worden.

Je krijgt zowel als team als individueel nieuwe inzichten mee,

waarvan je ook op langere termijn profijt hebt. 

Zowel individueel als op teamniveau kom je meer in je kracht te staan. 

Ervaringsdeskundige 

Met ruim 26 jaar werkervaring als professional in diverse teams, is gebleken dat ik snel doorheb hoe de dynamiek in een team verloopt en hoe deze van invloed is op de samenwerking en de resultaten. 

Ik beschik daarnaast over een goede mensenkennis, een goed ontwikkelde intuïtie en een goed analytisch vermogen. Daardoor zie ik snel waar talenten, krachten en uitdagingen liggen. Ik communiceer deze op een heldere en positief bekrachtigende manier. Daarbij maak ik gebruik van wat de paarden in de interactie laten zien. 

Ik ben HBO geschoold (toerisme, journalistiek/voorlichting en informatiemanagement) en heb diverse functies bekleed op verschillende niveaus (projectleider, coördinator, advies en ondersteuning) in verschillende organisaties. Zowel overheid als commercieel.

Levenservaring 
Ik heb flink wat (levens)ervaring waaruit ik mag putten, zowel privé als professioneel. Hierdoor kan ik mij in veel situaties inleven. Deze rijke levenservaring in combinatie met mijn invoelende vermogen en mijn oprechte interesse in mensen zijn mijn kracht. Mensen voelen zich bij mij snel op hun gemak en voelen zich oprecht begrepen.

Daarnaast heb ik meer dan 30 jaar ervaring in de omgang met paarden en ben opgeleid tot gecertificeerd coach om teams te kunnen coachen met behulp van paarden. 

Er wordt gewerkt met twee deskundige en ervaren coaches.

Ervaringen van klanten

Wanneer je tijdens een teambuildingssessie met paarden een inzicht opdoet dat je persoonlijk raakt, en je deelt in die ervaring samen met je collega’s, creëert dat een emotionele band op een manier die je zonder de inzet van paarden niet had kunnen bereiken.

Allan

Manager

Alle teamleden kregen een individuele opdracht om uit te voeren met de twee paarden. We wisten van elkaar niet wat de ander moest doen en we mochten niet praten. Dat leverde interessante situaties op. Hierdoor kregen we op een leuke manier meer inzicht in de samenwerking en de communicatie binnen het team en vooral hoe we die konden verbeteren.

Elly Wabeke

Administratief medewerkster

Veelgestelde vragen 

 

Ik ben bang voor paarden. Wat nu?

Veel mensen hebben een natuurlijke aantrekkingskracht tot paarden maar ze zijn soms ook wel groot en indrukwekkend. Je hebt misschien gehoord dat ze kunnen bijten of trappen. Laat ik je gerust stellen. Paarden die goede ervaringen hebben met mensen, zoals de coachpaarden en pony’s waarmee wij werken, zijn zeer vriendelijk, betrouwbaar en mensgericht. Daarnaast houden wij nauwgezet de veiligheid in de gaten. Zowel de fysieke veiligheid als de emotionele veiligheid van mens en paard. 

Wat voor kleding en schoenen moet ik aantrekken?

Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden en of de activiteiten binnen of buiten plaatsvinden. Trek altijd gesloten schoenen aan. Houd rekening met de weersomstandigheden. 

What's in it for me?

Een verrassende, leuke, interessante ervaring. Je bent er even helemaal uit in een mooie (natuurlijke) omgeving. Je wordt goed verzorgd en krijgt kennis mee waar jij voor je verdere leven persoonlijk voordeel van hebt. Deze inzichten neem je niet alleen mee naar de werkvloer maar ook mee naar huis. 

Waarom paarden?

Paarden zijn zeer intuïtieve dieren. Voor hun overleving moeten zij in staat zijn andere wezens te “scannen”. Paarden voelen bijzonder goed aan wie ze voor zich hebben en welke intenties of gevoelens er zijn. Door de reacties van het paard op individueel en op teamniveau gaan jullie veel inzichten opdoen. Hoe staan jullie bijvoorbeeld tegenover klanten of bepaalde doelen? Hoe verloopt de samenwerking? Hoe is de communicatie? Wat zijn de overtuigingen? Je gelooft (als team) bijvoorbeeld dat je het juiste doet om klanten te overtuigen. Maar als je niet echt gelooft in jezelf of je product of (onbewust) niet het juiste doet, zal het paard dit laten zien. En als je niet duidelijk genoeg communiceert zal het paard je niet begrijpen.

Jullie gaan daarom met paarden experimenteren met andere overtuigingen, andere (non verbale) communicatie en met een ander gevoel. Jullie gaan ervaren wat daarvan het effect is. Dit kunnen echte eyeopeners zijn. Doordat je zelf of als team oplossingen gaat vinden en toepassen en de effecten daarvan ook lijfelijk gaat ervaren en voelen, zijn de inzichten de jullie opdoen dieper en hebben een groter en langduriger effect dan wanneer je er alleen over hebt nagedacht of over hebt gesproken. 

Informeer naar coaching voor het goede doel met 40% korting!

Profiteer in de maanden april en mei van 25% voorjaarskorting

Maak een afspraak voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek en informeer naar de mogelijkheden.

Samen bekijken we wat de wensen zijn van je team en hoe wij daaraan kunnen voldoen.